OBSO Basis

Na deze Observatie Opleiding - OBSO Basis, krijg je de basis kennis om iemand professioneel te volgen.
  • Beschrijving

De OBSO Basis Observatie opleiding

Met deze 5-daagse cursus leert je de basisprincipes van observatie. Je krijgt praktische kennis en vaardigheden die essentieel zijn voor effectieve observatie. Na het voltooien van deze cursus ben je klaar om meer gevorderde trainingen te volgen. 

Een observant is verantwoordelijk voor het ongezien volgen en observeren van subjecten. De dagelijkse taken van de observant zijn het voorbereiden van observatie acties (verkenning), dynamisch observeren in voertuigen en te voet en natuurlijk het rapporteren van alle handelingen op een juiste wijze. Dit alles maakt de observant de belangrijkste speler in het schaakspel van onderzoeken. Kortom een hele verantwoording!

De OBSO Basis opleiding bevat alle basis observatie 
technieken die je nodig hebt om minimaal in het werkveld te opereren. 

Observatie praktijk opleiding

Onze observatie opleidingen dienen een vrij brede doelgroep en is uiteraard geschikt voor iedereen die het observeren op zeer professioneel niveau wilt leren uitvoeren.

Voor deze opleiding is er geen specifieke vooropleiding vereist. De kosten zijn inclusief boek/e-learning, 5 avonden/dagen opleiding.

Deze opleiding is verplicht om verder te gaan naar de OBSO Advanced. Veel recherche- & security bedrijven in binnen- en buitenland stellen deze advanced observatie-opleiding als verplicht voordat veldwerk gedaan mag worden.Ook wordt deze opleiding veel gedaan door sociaal rechercheurs van gemeentes en zelfs overheidsinstellingen.

Elke opleiding wordt gegeven door professionals die zelf ook al jaren in het veld actief werkzaam zijn.

Leerelementen

Inbegrepen

E-Learning / Boek met alle basis theorie en Tips

Alle observatie basis principes zijn opgenomen in onze e-learning daarnaast krijg je een klein naslagwerk boekje tijdens de theoriedag. In dit boek zijn geschreven vanuit het uitgangspunt dat je alleen een subject gaat volgen. 

In de praktijk is het wenselijk de observaties altijd met twee of drie observanten gedaan, maar bij de meeste recherchebureaus wordt dit vanwege de kosten vaak door slechts 1 observant gedaan.

Observatie, hetzij elektronisch, met de auto, te voet of in een vaste positie, is een essentiële vaardigheid voor elke observant en privé-detective. Meer dan 80% van de vreemdgaan-, partneralimentatie- en (bedrijfs)fraudezaken omvat observatie. 

Een hoog percentage van het bewijsmateriaal dat wordt ontdekt, wordt in civiele zaken gebruikt maar in sommige gevallen ook in het stafrecht.

Planning Cursusdagen

Periode Dag 1
19 - 1 uur
Dag 2
10 - 18 uur
Dag 3
10 - 18 uur
Dag 4
20 - 00 uur
Dag 5
17 - 1 uur
December 6-12-2024 7-12-2024 8-12-2024 13-12-2024 14-12-2024
Mei 9-5-2025 10-5-2025 11-5-2025 16-5-2025 17-5-2024
Lesmateriaal
Skillcove-OBSO1
Vereisten
  • OBSO Challenge
  • Wat zijn verplichte cursussen
    Een verplichte is een specifieke cursus die je moet volgen voordat je een een andere cursus op het volgende niveau kunt volgen.
Cursus details
Tijdsduur 5 dagen
Lessen 10
Quizzes 2
Niveau MBO1 / MBO2
Certificaat van Deelname
Volledige levenslange toegang
Toegang op mobiel en TV