OBSO Advanced Juni 2025

Na deze observatie Basis opleiding, die zeer zwaar en absoluut uniek is, ben je direct in staat iemand professioneel te volgen.
Deze opleiding gaat open op 22 mei 2025
  • Beschrijving

OBSO Advanced:
Leer discreet en effectief observeren

Wil je leren hoe je discreet en effectief observaties uitvoert in diverse situaties? Ontdek alles wat de Professionele observatie opleiding te bieden heeft! Of je nu betrokken bent bij zakelijke aangelegenheden, juridische kwesties of persoonlijke zaken, deze opleiding rust je uit met de essentiële vaardigheden om professioneel te opereren.

De opleiding OBSO Advanced, ook wel bekend als de OBSO1, is een intensieve en unieke training die je in staat stelt om meteen professioneel te observeren. Deze opleiding behandelt alle fundamentele observatietechnieken die je nodig hebt om individueel en in teamverband te opereren, gebaseerd op de nieuwste methodes. Let op de OBSO Basis is een vereiste.

Als observant heb je de belangrijke taak om personen onopgemerkt te volgen en te observeren. Jouw dagelijkse taken omvatten het voorbereiden van observatieacties (verkenning), dynamisch observeren vanuit voertuigen en te voet, en nauwkeurige rapportage van alle handelingen. Dit maakt je een cruciale speler in het schaakspel van onderzoek. Kortom, het is een grote verantwoordelijkheid!

Tijdens de OBSO Advanced leer je niet alleen hoe je onopvallend kunt bewegen, maar ook hoe je je kunt aanpassen aan diverse omgevingen en situaties. Daarnaast krijg je inzicht in het gebruik van geavanceerde technologieën en apparatuur om betrouwbare informatie en bewijsmateriaal te verzamelen.

De opleiding legt ook sterk de nadruk op het opstellen van gedetailleerde en nauwkeurige rapporten. Het correct documenteren van observaties en handelingen is van vitaal belang voor een grondig onderzoek. Je leert hoe je informatie gestructureerd en objectief kunt vastleggen, zodat deze bruikbaar is voor verdere analyse en juridische doeleinden.

Na succesvolle afronding van de OBSO Advanced ben je niet alleen in staat om individuen professioneel te volgen, maar ben je ook een waardevol lid van een observatieteam. Je hebt het zelfvertrouwen en de vaardigheden om te handelen in complexe en dynamische situaties, terwijl je de belangen van je cliënten beschermt en de gewenste resultaten behaalt.

Kortom, de OBSO Advanced biedt een uitgebreide en grondige training op het gebied van observatie, waardoor je klaar bent om professioneel en discreet te handelen in diverse situaties. Ben je klaar om je observatieve vaardigheden naar een hoger niveau te tillen? Schrijf je nu in voor de OBSO Advanced en bereid je voor op een succesvolle carrière in observatie!

Zware ‘Real life’ praktijk opleiding

De OBSO Advanced opleiding, aangeboden op onze website, is een uitdagende training. De voorbereidende fase beslaat meer dan 25 dagen, en de combinatie van theoretische en praktische lessen duurt nog eens 6 dagen, waarbij je extern verblijft gedurende deze periode (dus ben je 6 dagen van huis). Onze observatie opleidingen zijn ontworpen om een breed publiek te bedienen en zijn geschikt voor iedereen die op een zeer professioneel niveau wil leren observeren. Voor deze opleiding is geen specifieke vooropleiding vereist. De kosten zijn inclusief leermateriaal (boek/e-learning), workshops, 3 weken voorbereiding, 1 dag theoretisch onderwijs, 6 dagen praktijkopleiding, het examen, en accommodatie tijdens de trainingsperiode. Het is vermeldenswaardig dat veel recherche- en beveiligingsbedrijven, zowel nationaal als internationaal, deze observatie-opleiding als verplicht beschouwen voordat veldwerk mag worden uitgevoerd. Bovendien kiezen ook sociaal rechercheurs van gemeenten en overheidsinstellingen vaak voor deze opleiding. Onze opleidingen worden gegeven door professionals met jarenlange ervaring in het veld, waardoor je kunt profiteren van hun praktijkkennis en expertise.

Een kort overzicht van wat je kan verwachten

De OBSO Advanced opleiding is intensief. De voorbereidingsfase strekt zich uit over meer dan 25 dagen, gevolgd door 6 dagen waarin zowel theoretische als praktische aspecten worden behandeld, en dit alles gebeurt op een externe locatie (je bent dus gedurende deze periode weg van huis). Uiteraard kunnen we niet alles opsommen wat je zult leren tijdens de OBSO Advanced, en we willen je ook niet overladen met informatie. Hier is een beknopte samenvatting:

Voorbereidingsfase

De observatie basis opleiding begint meestal rond de 2e dag van de maand. Je ontvangt beknopte informatie en een zaakdossier*, dat je samen met je team (de andere deelnemers) zult onderzoeken.

Tijdens deze voorbereidingsfase zijn er vier observatiemomenten van elk ongeveer 4 uur, waarin je team daadwerkelijk op observatie gaat om belangrijke gegevens te verzamelen die nodig zijn voor het praktijkgedeelte.

De tijdsbesteding in de voorbereidingsfase is flexibel en afhankelijk van het team, maar omvat minimaal 16 uur aan observatietijd gedurende ongeveer 3 weken. De specifieke observatiedagen worden gedeeltelijk verstrekt in de informatie en de rest wordt bepaald door jullie onderzoek.

Na deze fase volgt een theoretische dag, meestal op de laatste woensdag van de maand, waarin de hele voorbereidingsfase wordt besproken, inclusief wat er mis is gegaan, en waar je ook de nodige theoretische kennis opdoet over de juiste procedures.

De Praktijkopleiding

De donderdag na de theoriedag is gereserveerd voor het verzamelen van eventuele ontbrekende informatie voordat de praktijk op vrijdag officieel begint. De praktijkopleiding loopt vervolgens van donderdag tot en met dinsdag, 24 uur per dag. Gedurende deze tijd ben je voortdurend bezig met het onderzoeken en afronden van het zaakdossier. De laatste dag, meestal op dinsdag of woensdag, is de examendag.

* Het zaakdossier dat wordt onderzocht, is gebaseerd op een echte zaak met echte betrokkenen. Alles voelt aan alsof het echt is, maar alles is zorgvuldig gepland en uitgedacht. Je bent dus gedurende deze 6 dagen weg van huis.

6 juni
Start voorfase
Start

De datum waarop het team bekend wordt en er digitaal onderzoek en voorbereidingen gedaan worden.

18 juni
Theoriedag
Theoriedag

Een volledige dag theorie cursus op een nog door jullie zelf te ontdekken locatie.

19 juni
Reservedag
Reservedag

Voor het geval nog niet alles is uitgezocht is er nog een extra dag als reserve om de laatste dingen op orde te maken (Vaak nodig)

20 juni
Praktijkgedeelte
Praktijkgedeelte

De start van de 6 daagse praktijkfase waar je dus extern weg van huis bent.

Leerelementen

Inbegrepen

E-Learning / Boek met alle basis theorie en Tips

In onze e-learning worden alle basisprincipes van observatie uitgebreid behandeld. Tijdens de theoretische dag ontvang je bovendien een handzaam boekje.

Hoewel de principes van observatie in onze opleiding worden aangeleerd met het idee dat je individuele subjecten volgt, is het in de praktijk vaak wenselijk om observaties uit te voeren met twee of zelfs drie observanten. Het is echter belangrijk op te merken dat veel recherchebureaus om kostentechnische redenen doorgaans slechts één observant inzetten.

Observatie, of dit nu elektronisch, vanuit een voertuig, te voet of vanuit een vaste positie wordt uitgevoerd, is een essentiële vaardigheid voor elke observant en privédetective. Meer dan 80% van de zaken met betrekking tot overspel, partneralimentatie en bedrijfsfraude vereist observatie als onderdeel van het onderzoek.

Een aanzienlijk deel van het verzamelde bewijsmateriaal wordt gebruikt in civiele zaken, en in sommige gevallen kan het zelfs in strafrechtelijke procedures van waarde zijn. Het correct uitvoeren van observaties is dus van cruciaal belang voor het succesvol afronden van uiteenlopende onderzoeken.

Skillcove-OBSO1
Vereisten
  • OBSO Basis
    €2.250
  • Wat zijn verplichte cursussen
    Een verplichte is een specifieke cursus die je moet volgen voordat je een een andere cursus op het volgende niveau kunt volgen.
Aanbieding Prijs bij behalen van de OBSO1 Challenge en Voucher korting! Let op! Zware mentale opleiding
Cursus details
Tijdsduur 1 maand
Lessen 15
Quizzes 2
Niveau MBO 4 / HBO 1
Volledige levenslange toegang
Toegang op mobiel en TV