Particulier Onderzoeker

Werken als particulier onderzoeker, ook wel privédetective genaamd, nadat je het diploma particulier onderzoeker haalt. Doe de zelfstudie.

Particulier onderzoeker diploma zelfstudie doen.

In Nederland mag men pas aan het werk als particulier onderzoeker, ook wel particulier rechercheur of privédetective genaamd, nadat men het diploma particulier onderzoeker heeft behaald. Dit is een wettelijke verplichting op basis van de Wet Particuliere Beveiligingsorganisaties en Recherchebureaus (de WPBR).

Een privédetective onderzoekt bijvoorbeeld fraudegevallen bij bedrijven of observeert en volgt mensen die verdacht worden van iets wat niet toegestaan is. Ook kun je in opdracht van particulieren op onderzoek uit, bijvoorbeeld wanneer er overspel vermoed wordt. 

Je gaat – uiteraard binnen de kaders van de wet – op zoek naar aanwijzingen en bewijzen. Van fraudeurs tot vreemdgangers tot boeven. Een spannend beroep waarbij geen enkele dag hetzelfde is. Met de privédetective opleiding van Strongwood leg je absoluut een goede basis voor jou als particulier onderzoeker.

De opleiding bestaat uit drie theoretische onderdelen:

Praktijk gerichte opleiding

Ook komen er tijdens de opleiding Particulier onderzoeker een aantal praktijkgerichte onderdelen aan bod, zoals het optreden van een particulier onderzoeker en het plan van aanpak.

Zo ontdek je hoe je objectief en doelgericht onderzoek doet. Je leert sporen, aanwijzingen en gegevens verzamelen. Bijvoorbeeld via internet, door observatie of door persoonlijke gesprekken.

Het beroep van privé detective is soms ook behoorlijk strategisch en je moet de administratie goed op orde hebben. Je leert ook intake- en adviesgesprekken voeren, een plan van aanpak opstellen en rapportages maken.

De docenten die de opleiding verzorgen  zijn afkomstig uit de praktijk en ervaren docenten in dit vakgebied. De opleiding wordt gegeven aan de hand van het door ons zelf ontwikkelde e-learning modules.

De cursus wordt afgesloten met het officiële SVPB-examen. Hiermee haal je een diploma dat goed staat aangeschreven in de beveiligingswereld! Dit diploma van de Stichting Vakexamens voor de Particuliere Beveiligingsorganisaties (SVPB) is een wettelijke eis om werkzaamheden te mogen verrichten als particulier onderzoeker.

Je moet daarnaast voldoen aan de regels die onder andere worden gesteld in de Wet en de Regeling particuliere beveiligingsorganisaties en recherchebureaus en in de AVG.

Voor het uitvoeren van je werkzaamheden heb je ook een vergunning van de minister van Justitie nodig. Deze kun je aanvragen via Justis, een website van het ministerie van Justitie en Veiligheid.

 

Deze opleiding kan in vier maanden tijd worden gedaan. Strongwood opleidingen staat ingeschreven in het CRKBO register. Dit betekent dat wordt voldaan aan de kwaliteitseisen voor opleidingsinstituten voor kort beroepsonderwijs.

Voor deze opleiding is er geen specifieke vooropleiding of niveau vereist. Let op het examen aanvragen en betalen dient u zelf te doen en verloopt via het svpb

01. Introductie

02. Oriëntatie op het beroep

03. Rechtsstaat Nederland

04. Rechtspraak in Nederland

05. Procesrecht - algemene bepaling

06. Kennisvragen Deel 1

07. Strafrecht algemene begrippen

08. Strafprocesrecht

09. Burgerlijk recht

10. Burgerlijke procesrecht

11. Kennisvragen Deel 2

12. Arbeidsrecht

13. Wet- en regelgeving particulier onderzoeksbureau

14. Omgaan met persoonsgegevens

15. Particulier Rechercheonderzoek

16. Kennisvragen Deel 3

17. Soorten onderzoeken

18. Vormgeving en aanpak van een onderzoek

19. Keuze onderzoeksmethode

20. Onderzoeksmethoden privacygedragscode

21. Kennisvragen Deel 4

22. Communicatie & Interview

23. Observeren

24. Sporen

25. Kennisvragen Deel 5

26. Rapportage

27. Onderzoek in Digitale bronnen

28. Onderzoek op en aan internet

29. Afsluiting en Samenvatting

Skillcove-particulier onderzoeker
Koop cursus
Studeren op eigen tempo
Online E-learning
Certificaat bij afronden